İslami İlimler Kültür ve Edebiyat Vakfı (İSEV), düzenlediği programla, İslâmî Edebiyat’ın üstadı, fikir adamı Ali Nar Hoca’yı andı… Fatih’teki Ali Nar Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen programda katılımcılar Ali Nar Hoca’nın birçok yönünü anlattı.

“PROGRAMI DÜZENLEYENLERE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Ali Nar Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Esat Çetin yaptı. Çetin, Ali Nar Hoca’nın adının verildiği okulda böyle bir anma toplantısının yapılmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi. Fatih İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Atakan Karabağ ise, programın son derece faydalı olduğunu söyleyerek, “Programı düzenleyen İSEV Genel Başkanı Siyami Akyel’e ve okul müdürü Esat Bey’e teşekkür ederim. Biz bu tür faydalı programların öneminin farkındayız” dedi.

“ALİ NAR HOCA, SÜNNET DÜŞMANLIĞINA KARŞI DURDU”

Programı tertip eden İSEV Genel Başkanı Siyami Akyel, Ali Nar Hoca’nın öğretmen, akaid ve kelam alimi, İslami Edebiyat’ın üstadı ve Osmanlı bakiyesi bir münevver olarak çok sayıda eser bıraktığını söyledi. Akyel, Ali Nar Hoca’nın velüd bir yazar olduğunu, edebiyatın her alanında eser verdiğini, dinler arası diyalog ve dinde reform fitneleriyle mücadele ettiğini, peygambersiz İslâm projesine ve sünnet düşmanlığına karşı durduğunu belirtti.

“HOCAMIZIN ADINI YAŞATMAK, ASLINDA MÜCADELESİNİ YAŞATMAKTIR”

İSEV Genel Başkanı Siyami Akyel, “Hocamızın vefatından sonra mücadelesini devam ettirme gayretindeyiz. Hocamızın bize yüklediği emanetin, misyonun ve vasiyetin farkındayız. Onun adını yaşatmak, aslında verdiği mücadelesini yaşatmaktır. Bir taraftan adının iki imam hatipe verilmesi için gayret gösterdik ve bugün Maltepe’de Ali Nar İmam Hatip Ortaokulu ve Fatih’te Ali Nar Anadolu İmam Hatip Lisesinde adı yaşamaktadır. Akaid konusundaki ‘İslam İnancı ve Akaid Risaleleri’ ile edebi eserlerinden ‘Uzay Çiftçileri ve Arılar Ülkesi’ romanlarının yeni baskılarını yaptık. Vefatından önce kendisinin de onay verdiği ‘Ali Nar Hoca ve Düşünce Yapısı’ kitabında hocamızın hayatını ve fikirlerini özetlemiştik. Hocamızın eserlerini yayınlamaya devam edeceğiz. Yine ‘İslâmî Edebiyat’ dergisi de düzenli olarak yayınına devam etmektedir. Hazırlıklarına devam ettiğimiz Ali Nar Hocamızın hayatını anlattığımız belgesel çalışması da devam ediyor. Bir taraftan ismini, bir taraftan eserlerini yaşatmaya çalışırken en önemlisi de hocamızın fikirlerini yaşatma gayretindeyiz” dedi.

ÖNEMLİ DAVETLİLER KATILDI

Programa, Mirasımız Derneği Genel Sekreteri Abdullah Akçay, 20. Dönem Milletvekili Naci Terzi, Mustafa Kasadar Hoca, Atatürk İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ömer Faruk Karaismailoğlu, Sümer İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Çetin Nar, edebiyatçı yazarlar Hasan Olgaç ve Cafer Günaydın,  Nihat Tekin, Abdülhakim Bican ve Nar ailesi katıldı.

KATILIMCILAR ALİ NAR HOCA’YI HER YÖNDEN ANLATTI

Mustafa Kasadar Hoca, Ali Nar Hoca’nın dinler arası diyalog ve dinde reformla mücadelesini, 20. Dönem Milletvekili Naci Terzi, Erzincan İmam Hatip Lisesindeki öğretmenliğini anlattı. Edebiyatçı yazar Hasan Olgaç, Ali Nar Hoca’nın İzmit İmam Hatip Lisesinden talebesi olduğunu, onun öğretmenlik ve edebiyatçılık yönünün önemli olduğunu dile getirdi. Abdullah Akçay, Ali Nar Hoca’yı talebelik yıllarından beri takip ettiğini, söylediğini yaşayan bir Müslüman olduğuna şahitlik ettiğini anlattı. Ömer Faruk Karaismailoğlu, kendisinin Ali Nar Hoca sayesinde öğretmenlik mesleğini seçtiğini dile getirdi. Okulun bir önceki müdürü eğitimci yazar Cafer Günaydın ise Ali Nar Hoca’nın kendisinin yetişmesinde emeği olduğunu anlattı. Harun Yavuz Yılmaz ve Çetin Nar ise, Ali Nar Hoca’yı yeğen olarak tanıdıklarını, ancak hocanın eserleriyle daha iyi anlaşılacağından bahsetti.