Ramazan’a geri sayım sürerken taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesi bir kez daha güncellendi.

Söz konusu liste bakanlığın internet sitesinde kamuoyuyla paylaşıldı.

Son yapılan testlerde; zeytinyağı üretiminde daha düşük kaliteli yağ kullanımı ve peynir yapımında bitkisel yağ kullanımı tespit edildi.

Et, zeytinyağı, bal, lahmacun, kebap gibi ürünlerde sıklıkla taklit ve tağşişe rastlanıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Yapılan Açıklamaya Göre, Bu Hafta Iç Ve Batı Bölgelerde Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin 4 6 Derece Üzerine Çıkacak. 2025 02 27T102853.747

Bakanlığın yayımladığı son listede, zeytinyağı üretiminde daha düşük kaliteli yağ kullanımı ve peynir yapımında bitkisel yağ kullanıldığı görüldü:

Fiyatından, tadından, renginden ya da kokusundan şüphelenilen gıdalardan uzak durulması sağlık açısından önem arz ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Yapılan Açıklamaya Göre, Bu Hafta Iç Ve Batı Bölgelerde Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin 4 6 Derece Üzerine Çıkacak. 2025 02 27T104504.873

Şüphelenilen ürünler ALO 174 aranarak ihbar edilmesi gerekiyor.

Kaynak: NTV