Advert
KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 10-09-2019 01:15

“Amerikalılar, 500 yıllık Türk kahvesini bilmiyorlar”

Gezici Türk Kahvesi Evi Proje Direktörü Gizem Şalcıgil White, ABD’de günde 400 milyon bardak kahve tüketildiğini ancak 500 yıllık Türk kahvesinin bilinmediğini belirterek, “Türk kahvesi Amerika’da sert bir kahve olarak biliniyor, aslında değil. Servis edilmediği, denenmediği için bilinmiyor. Biz burada bir bilinçlenme ve Türk kahvesi için bir talep yaratarak pazar payı oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

“Amerikalılar, 500 yıllık Türk kahvesini bilmiyorlar”

Amerika’da kahve kokusu

Türk kahve kültürünü tanıtmak amacıyla yola çıkan “Gezici Türk Kahvesi Evi (Turkish Coffee Truck)” Amerika’daki tanıtım turnesine New York’tan başladı.

Gezici Türk Kahvesi Evi projesi kapsamında, eylül ayı boyunca New York’un yanı sıra New Jersey, Maryland, Virginia eyaletleri ve Washington D.C’de Türk kahvesi Amerikalıların beğenisine sunulacak.

Proje Direktörü Gizem Şalcıgil White, Dünyanın ilk kahve pişirme yöntemi olan Türk kahvesinin bilinirliğinin artırılması ve kahve sohbetleri ile toplumlar arası kültürel diyaloglar kurulması amacıyla turneye başladıklarını belirtti.

White, ABD’de günde 400 milyon bardak kahve tüketildiğini ancak 500 yıllık Türk kahvesinin bilinmediğini dile getirerek, “Türk kahvesi Amerika’da sert bir kahve olarak biliniyor, aslında değil. Servis edilmediği, denenmediği için bilinmiyor. Biz burada bir bilinçlenme ve Türk kahvesi için bir talep yaratarak pazar payı oluşturmak istiyoruz.” diye konuştu.

Tanıtım turnesi boyunca binlerce Amerikalıya bedava kahve ikram edeceklerini kaydeden White, “Geleneksel kıyafetler içinde yapacağımız kahve ikramları ve sohbetlerin yanı sıra ekibimizdeki sanatçı, yazar ve akademisyenlerle birlikte kültürel etkileşim yaratarak Türk kahvesinin tarihsel önemini aktarmaya ve eşsiz lezzetini tanıtmaya çalışacağız” dedi.

Türk kahvesi sanatla tanıtılacak

Kâr amacı gütmeyen ve 2 Ekim’e kadar süreceği belirtilen “Gezici Türk Kahvesi Evi” turnesinde ayrıca, ünlü minyatür sanatçısı Hasan Kale de telve ile çizimler yapacak.

Tur boyunca, Nişantaşı Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. Göknur Akçadağ, ödüllü yazar ve gastronomi uzmanı Cenk R. Girginol ile yazar Ahmet Şerif İzgören, Türk kahvesinin tarihine dair sunumlar gerçekleştirerek, üniversiteler ve yerel müzelerde Amerikalı kanaat önderlerine ve toplum üyelerine eğitici seminerler verecek.

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
HAVA DURUMU
Gazete Manşetleri
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA