Ekonomist İbrahim Kahveci Türkiye'de hukukun ikiye ayrıldığını savunarak, iktidar mensuplarına ayrı bir hukuk hariçte kalanlara ayrı bir hukuk uygulanıyor dedi.
TV 5'de Ekonomi ve Ötesi programında Türkiye eonomisinin durumunu değerlendiren İbrahim Kahveci ve Gelecek Partisi Hazine ve Maliye Politikaları Başkanı Serkan Özcan, Hasan Basri Akdemir'in sorularını cevaplandırdı.
AK PARTİ SEÇMENİ İÇİN ARTIK FARKLI ALTERNATİFLER VAR
Serkan Özcan AK Parti'nin son durumunu yorumlayarak, ''geçmişte AK Parti'nin hitap ettiği seçmen tabanı için çok fazla alternatif olmadı, parti kurmak üzere bölünmeler yaşanmamıştı. Ama bugün durum farklı, biz seçmene birkaç yıl önce sahip olmadığı seçenekleri sunmaya çalışıyoruz'' ifadelerini kullandı.
VATANDAŞ İKİNCİ SARI KARTTA İKTİDARI GÖNDERECEKTİR
Hükümetin ekonomi yönetimi nedeniyle tükendiğini vurgulayan Özcan, ''bir sistem değişikliğinden sonra %30 enflasyon yaşıyorsa bir ülke, yatırımlar 1 kuruş bile artmıyorsa, toplam büyüme 2 senelik süre içerisinde %1 bile olmamışsa, işsizlik %30'u geçmişse vatandaş gösterdiği sarı kartın devamını getirecektir, ikinci sarı kartta iktidarı götürecektir'' dedi.
Özcan ayrıca ihtiyat akçesinin harcanmasıyla ilgili şöyle konuştu:
''Bu işsizliği azalttı mı? İşsiz vatandaş sen iş buldun mu? Bunu aldı, dövizi 5-6 lirada tutmak için kullandı. Bugün döviz 7.5 lira oldu. Sen bugün benzine, mazota daha fazla para ödüyorsun, tohuma, gübreye daha fazla para ödüyorsun. Markete alışverişe gittiğinde daha fazla para ödüyorsun. İşe yaradı mı? Hayır yaramadı.''
Ekonomist İbrahim Kahveci ise siyasetin söylediği ile yaptığının tam tersi olduğunu bir kez daha hatırlatarak, ''ülke yönetimi sözde farklı eylemde farklı olmaya devam ettikçe ekonomik kriz de derinleşerek devam edecektir'' dedi.
DOLARLA VE EUROYLA BORÇLANAN YÖNETİM YERLİ VE MİLLİ OLABİLİR Mİ?
Kahveci ayrıca yerli ve milli ekonomi söylemleri hakkında da şöyle konuştu:
''Hiçbir güvenilirliği olmayan bir yönetimle karşı karşıyayız. Yerli ve milli ekonomi deniliyor. Vatandaşa bunu anlatmaya çalışıyorlar. Yerli ve milli ekonomi köprü ve otoyolunu dolarla mı fiyatlandırır? Hastanesini, havalimanını dolarla mı yapılandırır? Yani bütün işleri dolarla, ondan sonra meydana çık ben yerli milliyim de. IMF bile kendi paranla borçlan demiş. Son 2 yıla kadar, 2019'un başından bu yana kendi vatandaşından bile borçlanmayı dolar ve euroyla yapmaya başlamışlar sonra çıkıp yerli ve milliyim diyorlar, ben de diyorum ki tam tersisin.''
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''demokraside dünyaya örnek bir ülkeyiz'' açıklamalarını da Kahveci şu şekilde değerlendirdi:
''Bir sürü gazeteci hapiste, cumhurbaşkanına karşı hakaret suçlarından her gün dava rekorları kırılıyor, fikir özgürlüğü ile ilgili rekorlar kırılıyor. Türkiye'de hukuk ikiye ayrıldı. Türkiye'de iktidar partisi mensuplarına ayrı bir hukuk, hariçtekilere ayrı bir hukuk uygulanıyor neredeyse.''