Fransa’nın güneyindeki Lyon şehrinin 7. bölgesinde Yunan Ortodoks Kilisesi’nin papazına av tüfeğiyle düzenlenen saldırıda, 52 yaşındaki papazın karnına 2 kurşun isabet ettiği ve durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Fransa’nın Lyon şehrinde Yunan Ortodoks Kilisesi’nde saldırı düzenlendi.
Polis kaynaklarına göre ülkenin güneyindeki Lyon şehrinin 7. bölgesinde Yunan Ortodoks Kilisesi’nin yakınlarında saldırı düzenlendi. Saldırganın, av tüfeğiyle papazı kiliseyi kapatırken vurduğu ve sonra firar ettiği öğrenildi.
52 yaşındaki papazın, karnına 2 kurşun isabet ettiği ve durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Çok sayıda polisin sevk edildiği kilise ve çevresi, güvenlik çemberine alındı.
Fransa’nın Nice şehrinde de geçtiğimiz günlerde bir kilisede ibadet edenlere düzenlenen bıçaklı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetmişti.
Fransız Terörle Mücadele Savcısı Jean-Francois Ricard, Nice şehrindeki Notre Dame Kilisesi’nde düzenlenen bıçaklı saldırıda 3 kişiyi öldüren saldırganın Tunus asıllı 21 yaşındaki Brahim Aouissaoui olduğunu ve ülkeye İtalya’dan geldiğini açıklamıştı.