11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendi adını taşıyan üniversitenin mezuniyet töreninde konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür

11’inci Cumhurbaşkanı Gül, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Cengiz Yılmaz’ı atadığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Yüksek Öğretim Kurulu’na (YÖK) teşekkür etti.

Abdullah Gül, bu konuda şunları söyledi:

“Biraz önce size yeni rektörünüz hitap etti. Prof. Dr. Cengiz Bey hitap etti. Hocanız. Tabii ki rektörünüze yabancı değilsiniz. Daha önce rektör yardımcısıydı. Dolayısıyla bildiğiniz bir hocanız. Bu bakımdan Sayın Cumhurbaşkanına ve YÖK’e teşekkür etmek istiyorum; çünkü bu üniversitenin geleneğinin ve misyonunun ve vizyonunun devam etmesine destek vermiş oldular. Üniversitenin içinden ve üniversitenin geleneğini oluşturan ve üniversitenin geleceğini planlayan arkadaşlarınızdan birisini tercih etmiş oldular. İnanıyorum ki kendisi, İhsan Bey gibi başarılı bir rektör olacaktır.”

Üniversitenin Kurucu Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu’nun da gecesini gündüzüne katarak, bütün bilgisini, vizyonunu kullanarak bu üniversiteyi güzel temeller üzerine kurduğunu, kimliğini oluşturduğunu; üniversitenin gelecek vizyonunu, hedeflerini en güzel şekilde tespit ettiğini ifade ederek, kendisine çok teşekkür ettiğini söyledi.

“AGÜ’ye TOEFL ve SAT sınavları yapma hakkı verildi”

Abdullah Gül Üniversitesi’nin (AGÜ) kendisini Türk üniversiteleri içinde de ispatladığını, Türk akademi ve iş dünyasının üniversiteyi yakından takip ettiğini bildiğini dile getiren Gül, “Çünkü Türkiye’nin seçkin işadamlarıyla zaman zaman konuştukça onlar, hep bundan bahsediyorlar; üniversitenin başarısından, bu üniversitenin uluslararasılaştığını hepimiz biliyoruz. Uluslararası derecedelendirme, bağımsız kuruluşların, üniversiteyi nasıl başarılı gösterdiklerini biraz önce Rektör Bey detaylı olarak anlattı. Buradan TOEFL gibi SAT gibi Amerikan üniversitelerine giriş imtihanlarının burada yapılma hakkının bu üniversiteye verilmesi, AGÜ’nün ne kadar sadece Türkiye içinde değil Türkiye dışında da ne kadar güven oluşturulduğunu ve onların aradığı standartları ne kadar yakaladığını gösterme açısından da çok önemli.” diye konuştu.

“Kadrosu niteliksizse, Saraydaki eğitimden bile iyi mezun çıkmaz”

“Beşerî sermaye” olarak tanımladığı insan kaynaklarının önemine de değinen Gül, “Bir ülkenin beşerî sermayesi nitelikliyse, donanımlıysa, o ülkenin önünde hiçbir engel olmaz. Tabiî kaynağı da olmasa, onun imkânları da olmasa, birçok coğrafî zorlukları da olsa, eğer beşerî sermayesi güçlüyse, donanımlı nüfusu varsa, bütün bu engelleri aşar. İşte bu da eğitimle oluyor. Ta beşikten başlayan, mezara kadar devam eden eğitimle oluyor.” dedi.

Bir ilkokul da olsa lise de olsa üniversite de olsa, eğitimin iyi olmasının, iyi bir hoca kadrosuna bağlı olduğunu da belirten Gül, isterse barakada eğitim yapılsın, nitelikli bir eğitim kadrosuyla en güzel işlerin yapılabildiğini vurguladı. Gül, “Sarayda eğitim yapıp ama kaliteli öğretim üyeleri olmayan binalardan iyi mezunlar çıkmaz. Onun için buna çok önem verdik. Onun için çok gayret sarf ettik ve neticelerini de çok şükür hep beraber alıyoruz.” dedi.