Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü üyelerinin şifreli bir haberleşme programı üzerinden örgüt içi yazışmaları yaptığı ortaya çıktı. Örgütün, tıpkı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) haberleşme programı olan ByLock'ta olduğu gibi takma isimler kullanarak birbiriyle irtibat kurduğu belirlendi.

İTİRAFÇININ İFADESİYLE ORTAYA ÇIKTI

İtirafçı olan bir örgüt üyesi 18 Temmuz 2022'de verdiği ifadede, örgütün 2018 yılındaki büyük operasyondan sonra WhatsApp üzerinden yurt dışı numaraları kullanarak irtibat kurduğunu belirtti.

WhatsApp'ın Türkiye'de bir temsilcilik açılışı yapma haberi duyulduktan sonra örgüt yeni bir haberleşme programı arayışına girdi. Bu arayışın ardından Wickr programı bulundu. Hem şifreli giriş yapılabilen hem de süreli mesajlar paylaşılabilen bu program cep telefonu ve bilgisayar üzerinden çalıştığı da belirlenince örgütün tepe kadrosuna talimat verildi.

Mahkeme "kaçak yapı davası"nda İBB'yi bir kez daha haklı buldu Mahkeme "kaçak yapı davası"nda İBB'yi bir kez daha haklı buldu

YÖNETİCİLERİN RUMUZLARINI VERDİ

Büyük çoğunluğu yurt dışında firari olan veya örgütün hukuk imamına bağlı olduğu ileri sürülen üyelerin yüklediği programın bir diğer özelliği de, kullanıcısının IP adresinin ve konumun tespit edilemiyor oluşuydu. 2021 yılının başından 2022 yılının ortasına kadar kullanılan bu program sayesinde Adnan Oktar'ın ve örgütün tepe kadrosunun talimatları alındı. Bu talimatlar çeşitli yollarla örgüt üyelerine ulaştırıldı.