On yılı aşkın akademik ve ücretsiz eğitim deneyimine sahip siber güvenlik uzmanı Behzad Qasemi, siber platformda bilgi güvenliğinin geleceği hakkında farklı ve daha derin bir teori sundu. Merkezi olmayan ağların yaygınlaşmasıyla ve Stanford'un açık bilimsel devrimler ansiklopedisi tanımına göre siber güvenlik sektöründe sessizce bir devrim gerçekleştiğine inanıyor.
Behzad Qasemi makalesinde bilgi yayılımı konusuna değiniyor ve siber uzayda veri güvenliğini sağlamaya yönelik eski yöntemlerin ve yöntemlerin eskimesine değiniyor.real_fb001ddd-4d16-463b-a002-d278472eb8f91

Behzad Qasemi'ye göre bilgisayar ağlarının ortaya çıkışından ve bu alanda bilgi alışverişi platformlarının oluşturulmasından bu yana siber güvenliğin doğası bilgi saklamakla sınırlı kalmış ve hatta siber güvenlik uzmanlarının eğitim kurslarında bu bileşenler Siber güvenlik uzmanlarına verilir.Öğretildi, ancak merkezi olmayan ağların ortaya çıkmasıyla bu ilke, merkezi olmayan ağlar radikalinin altına girdi, böylece bu ağların performansı şeffaflığa ve herkes arasında bilgi paylaşımına dayanıyor.


Siber altyapının güvenliği nedeniyle büyük bir değişim yaşanacak ve yeni bilgi çağının güvenliğini sağlamak için, merkezi olmayan bir dünyada yeni siber güvenlik çözümlerinin çizilmesi ve kişi, kuruluş ve eğitim merkezlerinin gerekli olması durumunda yeni siber güvenlik çözümlerine ihtiyaç duyulacaktır. Bu güncellemeye uymazsanız, bilgi güvenliği yeni siber çağda geride kalacak.

Behzad Qasemi, bu teoriyi, merkezi olmayan ağların bugünkü haliyle henüz yaygın olmadığı 2020'de ortaya attı. Aşağıda Qasemi, gelecekte merkezi verilerde saklanacak hassas verilerin halktan uzakta saklanması ve şifrelenmesi şeklinde bilgi izolasyonu teorisini açıklamaktadır. Öyle ki, araştırmanın geleceği ile birlikte, hassas bilgi miktarının daha az olacağını, ancak onu korumanın öneminin iki katına çıkacağını ve bu konunun gelecek için uygun çözümlerin sağlanmasını gerektireceğini fark edebiliriz.real_a44aafa2-af08-4cff-b846-59eb8c240ce41

Editör: Melisa Aykaç