500 gram su 10 TL 1 kilo süt 13 TL... Besiciler: Bu işte bir terslik var 500 gram su 10 TL 1 kilo süt 13 TL... Besiciler: Bu işte bir terslik var

Yeni yılla beraber maaşlara yapıldı ancak vatandaşın cebinden çıkan para da arttı. Yükselen enflasyonla beraber her kalem artış yaşanmaya devam ederken pazardaki fiyatlarda cep yakıyor.

İstanbul Bağcılar Semt Pazarı'nda alışveriş yapan vatandaş da esnaf da fiyatlara tepki gösterdi.

'Bu zamla geçinmemizin mümkünü yok'

Bu hayat şartlarında hiçbir şey alamıyoruz diyen emekli bir vatandaş şöyle konuştu:

"İyice çöktük, bittik. Bir kilo zeytin 250 lira olmuş. 40 liralık zeytin alıyorum. 50 liralık peynir alabiliyorum. Başka bir şey alamıyorum. Bu hayat şartlarında hükümetin bize vermiş olduğu zamla geçinmemizin mümkünü yok. Ne yapacağız bilmiyorum. Nerede ucuz ürün varsa ondan almaya çalışıyoruz."

'Ağlayarak gidiyorum ne alacağım'

Fiyatlara tepki gösteren bir vatandaş, “Ağlayarak gidiyorum ne alacağım. Evde durmuyorum yine bin lira doğalgaz parası geldi. Allah yedirmesin. Lahanaları dal aldım gidiyorum. Hiçbir şey alamadım. Tek başıma yaşıyorum. Lahanayı nasıl alayım. Tanesi 30 lira.” dedi.

'Maaşa zam yapmadan aldılar parayı elimizden'

"Biberin kilosu 50 lira, domates 50 lira olmuş" diyen bir vatandaş, "Her şey pahalı. Sarımsağın kilosu 180 lira. Maaşlara zam yapıyormuş. Ne zammı ya! Maaşa zam yapmadan aldılar parayı elimizden. Bırak abla söyletme beni 50 TL'den aşağıya bir şey yok.” şeklinde konuştu.

Müşterinin alışveriş yapamadığını söyleyen pazarcı esnafı, "Asgari ücret olmuş 17 bin lira, çilek 120 lira. Nasıl alacak? Allah herkesin yardımcısı olsun.” dedi. Bir başka pazarcı ise şu şekilde konuştu:

“Her şey ucuz maşallah. Günden güne indirim oluyor. Zam olmuyor. Öyle diyorlar yani. Bir tane maydanoz olmuş 10 lira. 1 liraya bile satamıyorduk şimdi 10 lira. Mal bulunmuyor. Millet geçim derdinde. Kira olmuş 15 bin lira. İşçi bulamıyoruz. Emekliyiz, 7-24 çalışıyoruz. Kendimizi zor idare ediyoruz.”

'Sadece seçim zamanı halimizi hatrımızı soruyorlar'

2-3 haftadır fiyatların durgun olduğunu söylen bir pazarcı, "Fiyatlar artınca vatandaşlar alamıyor. Yemesek de olur diyorlar. Yapacak bir şey yok. Onlar mağdur olunca biz de mağdur oluyoruz. Her şey almış başını gidiyor. Sadece seçim zamanı gelip bizim halimizi hatırımızı soruyorlar, başka zaman kimse uğramıyor. Onu da geçtik, ekonomiyi düzeltsinler. Bari insanlar rahat yiyecek alabilsinler, rahat kirada oturabilsinler." dedi.