Kahramanmaraş'ta, Onikişubat ilçesinde eğitim veren Ayser Çalık Ortaokulu'nda silah sesleri duyuldu.
#SONDAKİKA | #Kahramanmaraş'ta okulda silahlı saldırı
— TV5 (@tv5televizyonu) April 15, 2026
📍Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, yaptığı açıklamada, Ayser Çalık Ortaokulu'nda henüz bilinmeyen nedenle silahlı saldırı olduğunu söyledi
🔗HABER DETAY: https://t.co/ImHjQqMchS pic.twitter.com/0eUMTV3LdZ
🔴#SONDAKIKA | #Kahramanmaraş'ta okulda silahlı #saldırı
— TV5 (@tv5televizyonu) April 15, 2026
📍Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer:
"Silah rastgele hedef gözetmekesizin ölümlere ve yaralamaya sebep oldu. 1 öğretmen 3 öğrenci vefat etti. 20 yaralı var"
🔗HABER DETAY: https://t.co/ImHjQqMchS pic.twitter.com/io3zB2sZQV
Ayser Çalık Ortaokulu'nda ambulanslar sevk edildi
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, kentteki bir okulda silahlı saldırı olduğunu ve yaralıların bulunduğunu bildirdi.

Vali Ünlüer: 4 vefatımız var, 20 yaralı
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, "Silah rastgele hedef gözetmekesizin ölümlere ve yaralamaya sebep oldu. 1 öğretmen 3 öğrenci vefat etti. 20 yaralı var" dedi.
Olayın çok taze olduğunu belirten Ünlüer, "Şu an bir saldırı var. Bir okulumuzda üzücü bir olay yaşandı. Yaralılarımızın olduğu bilgisi bize ulaştı. Konuyu derinlemesine araştırıyoruz" diye konuştu.

Veliler okula koştu
Silahlı saldırı haberini alan veliler okula koştu.
Polis okul çevresinde güvenlik önlemi aldı.
Bakan tekin Kahramanmaraş’a gidiyor
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kahramanmaraş'ta okuldaki saldırı sonrası kente gitmek için yola çıktı.
Adalet Bakanı Akın Gürlek tarafından yapılan açıklamada, "Kahramanmaraş Başsavcılığınca derhal soruşturma başlatıldı. 3 Cumhuriyet Savcısı vekili, 4 Başsavcı görevlendirilmiştir. Yayın yasağı getirilmiştir" denildi.





