İran, savaş ile barış arasındaki belirsiz süreçten çıkarak ülkenin yeniden imarı ve ekonomik kalkınması kapsamında kapsamlı bir sağlık turizmi hamlesi başlattı. Bu doğrultuda Tahran, İran ve Umman işbirliğiyle düzenlenen "Sağlık Turizmi ve Bölgesel İşbirliği Fırsatları" konulu 3 gün sürecek uluslararası sempozyum ve sergiye ev sahipliği yapıyor.
İslam dünyası ve komşu ülkeler arasındaki sağlık hizmetleri potansiyelini fırsata dönüştürmeyi ve insan sağlığına daha etkin hizmet sunmayı hedefleyen etkinliğe geniş çaplı uluslararası katılım sağlandı. Sempozyuma Umman Ticaret Odası Başkanı, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİK/ECO) Genel Sekreteri ile Malezya, Endonezya, Katar ve Kuveyt başta olmak üzere bölge ülkelerinden çok sayıda yetkili ve sağlık sektörü temsilcisi katıldı.
"Türkiye'nin sağlık turizmi tecrübesinden faydalanmalıyız"
Etkinlik kapsamında TV5'e özel açıklamalarda bulunan İran Sağlık Turizmini Geliştirme Merkezi Başkanı Dr. Mecid Zengiu, Türkiye'nin sektördeki başarısına dikkat çekti. Türkiye’nin sağlık turizminde son derece ciddi bir birikime sahip olduğunu vurgulayan Zengiu, bu tecrübelerin iyi analiz edilerek bölgesel ölçekte geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.
Sağlık sektörünün doğrudan güven ilkesine dayandığını belirten Dr. Zengiu, güvene dayalı işbirliklerinin bölgesel entegrasyonun temelini oluşturması gerektiğini söyledi. Zengiu ayrıca, komşu ve İslam ülkelerinin ortak bir medeniyet mirasını paylaştığını, bu zenginliğin ikili ve çok taraflı ilişkilerin güçlenmesine zemin hazırlayacağını belirtti.

