Milyonlarca kullanıcısı bulunan konaklama platformu Airbnb, Kuzey Kıbrıs'ta bulunan bir mülkü İsrail'e aitmiş gibi gösterdi.
Bir sosyal medya kullanıcısı Airbnb üzerinden Kuzey Kıbrıs'taki ilanlara göz atarken KKTC’deki bir evin konumunun "Yeni İskele, İsrail" olarak belirtildiğini fark etti.
Konuyu TV5 gündeme taşıdı. 27 Ağustos 2025’te 4. Güç programında TV5 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yılmaz Gazeteci Emre Diner ile konuyu değerlendirdi.
Diner, Kıbrıs’a ait bir yerin İsrail’e ait olarak gösterilmesinin facia olduğunu belirterek, “KKTC ait bir toprağın İsrail’e ait gibi gösterilmesi kabul edilebilir. Bu yazıyı gördüğünüzde burada herhangi bir seste çıkarılmıyor” dedi.
Diner’in açıklaması şu şekildeydi;
🗣 @EmreDiner
— TV5 (@tv5televizyonu) August 27, 2025
📌KKTC toprağına ait bir yerin İsrail'in ili olarak gösterilmesi tam bir facia!
📌İnsanlar bu konuya çok fazla duyarlılık göstermiyor...
✋🏻2023 yılından bu yana 31 bin civarında toprak satın alınmış
↪Az bir rakam değil... daha önce bu kadar cesaretli değillerdi pic.twitter.com/Bfu8kySkDf
Mustafa Yılmaz ise bekamızın Kıbrıs’tan başladığını vurgulayarak, “Kıbrıs'ı kumarhane merkezi yaptık... kumarhane, kara para, uyuşturucu ile anılıyor. Buraya "Kur'an Kursu açın" deyince ortalık ayağa kalkıyor. Başörtüsünün giremediği yere neler girmiş...” dedi.
Türkiye'de skandala ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken Rum basını konuyu gündemine aldı.
🗣 @mstfyilmaz06
— TV5 (@tv5televizyonu) August 27, 2025
✋🏻Bekamız Kıbrıs'tan başlar
☝Bu kadar stratejik bu kadar kritik
📌Kıbrıs'ı kumarhane merkezi yaptık... kumarhane, kara para, uyuşturucu ile anılıyor
📌Buraya "Kur'an Kursu açın" deyince ortalık ayağa kalkıyor. Başörtüsünün giremediği yere neler girmiş... pic.twitter.com/0etuk8uS6Q
Bizim medyamızda tek satır haber olmazken ses ise Rum basınından geliyor. “İşgal altındaki topraklarda karışıklık: Trikomo’daki otel İsrail’in bir parçası” olarak ifade ediyorlar TV5’in görüntüsünü kullanarak konuyu gündemlerine alıyorlar.



