2022-2023 Sezonu Spor Toto Süper Lig fikstür çekimi, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapıldı.

Spor Toto Süper Lig 5, 6, 7 ve 8 Ağustos 2022 tarihlerinde oynanacak maçlarla başlayacak. Sezon 28 Mayıs 2023 tarihinde sona erecek. 21 Kasım - 18 Aralık 2022 tarihlerinde Katar'da düzenlenecek olan FIFA Dünya Kupası nedeniyle Süper Lig'e 13 Kasım'da ara verilecek. 

Fikstür çekim törenine TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Başkan Vekilleri İbrahim Burkay, Murat Aksu, Yusuf Günay, Yalçın Orhan, Yönetim ve İcra Kurulu Üyeleri Müslüm Özmen ve Ali Düşmez, Yönetim Kurulu Üyeleri Erman Kalkandelen, Hamit Altıntop, İdil Karademirlidağ Suher, Ramazan Üçdan, Talat Papatya, Cengiz Erdem, Genel Sekreter Kadir Kardaş, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Süper Lig kulüp başkanları ile temsilcileri, teknik direktörler, kaptanlar ve davetliler katıldı. 

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, fikstür çekiminde yaptığı konuşmada, TFF olarak kısa sürede çok önemli adımlar attıklarının altını çizdi. Başkan Büyükekşi, “Başta futbolseverlerimiz olmak üzere, hepimiz tarafından heyecanla beklenen, Spor Toto Süper Lig 2022-2023 sezonu fikstürünü belirlemek üzere bir araya geldik. Bildiğiniz gibi, TFF’nin yeni yönetimi olarak, 16 Haziran’da göreve geldik, tam 18 gündür iş başındayız. Ancak kısa zamanda, çok önemli adımlar attık.” dedi.

Başkan Mehmet Büyükekşi, şöyle devam etti: “Öncelikle sizlerle bu çalışmalarımızı kısaca paylaşmak istiyorum. Gerek göreve gelmeden, gerekse daha önceden yaptığımız çalışmalarımız ve bu tespitlerimize göre acil çözüm bekleyen 6 ana konuyu hiç vakit kaybetmeden hemen hayata geçirdik. Kısaca bahsetmem gerekirse; 1-Spor Toto Süper Lig’de yabancı futbolcu uygulamasını bir yıl aynı şekilde devam ettirme kararı aldık. İlaveten 21 yaş altı 10 kez milli olmuş üç oyuncuyu Süper Lig kulüplerimiz takımlarına katabilecek. 2-Kulüp harcama limitlerine yeni düzenleme getirdik. 3- Sekiz ay boyunca kangren haline gelmiş yayın ihalesini çok kısa sürede bitirerek sözleşmeyi imzaladık. 4-Transfer tescilinde, SGK ve Vergi borçları muafiyetini tekrar bu dönem için uzattık. 5- Rezerv Lig kurulması konusunda karar aldık. 6-Deplasman yasağını kaldırdık ve misafir seyirci sayısına yüzde 10’dan yüzde 30’a kadar izin verilmesini sağladık. Özellikle çözüm odaklı çalışmalar yapıyoruz, inşallah bu hafta da kurullarımızı ve MHK çalışmalarımızı tamamlayıp kamuoyu ile paylaşacağız.”

Süper Lig’in değerini artırmak istediklerini vurgulayan TFF Başkanı Büyükekşi, “Biliyoruz ki ligimizin kalitesini, marka değerini artırırsak amaçlarımıza ulaşmamız çok daha kolay olacak. Biz bu konuda TFF olarak çok önemli hedefler koyduk. Öncelikle dijitalleşmeyle ilgili çalışmalarımız var. Yıllardır bir ihtiyaç olan ve acil çözüm bekleyen konularda önemli adımlar atacağız. Özellikle Süper Lig’e değer katacak yeni projeler için çalışmalar yürütüyoruz. Süper Lig’in dünyadaki bilinirliliğini ve izlenme sayısını artırmak için birçok çalışma yürütüyoruz. Resmi yayıncımızın 105 ülkede Süper Lig izlenme sayısı var. Ama biz naklen yayın imza töreninde ligimizin 150 ülkede yayınlanması için yeni bir hedef koyduk. Bu sayı gerçekten son derece önemli. Bu sayıyı artırmayı arzuluyoruz. Çünkü beINSPORTS global bir marka ve futbol yayıncılığında uluslararası bir değer. Kendileriyle beraber farklı alanlardaki projelerimizle birlikte kulüplerimize yeni kaynaklar nasıl yaratabiliriz, bunun için ayrı çalışmalar yapıyoruz.” ifadesini kullandı.