Kassam Tugayları, “Tel Aviv yanıyor ve Kudüs kurtarılacak” başlıklı yeni video paylaştı Kassam Tugayları, “Tel Aviv yanıyor ve Kudüs kurtarılacak” başlıklı yeni video paylaştı

Borrell, tahıl anlaşmasının geleceğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sputnik’in aktardığına göre, Borrell, Rusya ile tahıl anlaşması konusunda anlaşma ihtimalinin düşük olduğunu belirtti. Borrell, Rusya'nın koşullarını eleştirerek, Avrupa Birliği yaptırımların gıda ve gübre ihracatını etkilemediğini vurguladı.

Borrell, "Rusya şartlar koştu. Açıkçası bunun bir şart, bir kısıtlama ya da yaptırımların kaldırılması meselesi olduğunu düşünmüyorum. Çünkü yaptırımlarımız gıda ve gübre ihracatını etkilemiyor" ifadesini kullandı. Ayrıca, "Bu yüzden bahane ve yanlış argümanlar aramayın. Rusya ile anlaşmaya varma ihtimalimiz yok çünkü bunu istemediklerine yürekten inanıyorum" şeklinde konuştu.