Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini güncelledi, 49 üründe sahtecilik tespit etti.

Yapılan denetimlerde kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş ürün sayısı 5 artarak 209'a yükseldi.

Taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesine 44 yeni ürün eklendi. Yapılan denetimlerde taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşmiş ürün sayısı bin 250 oldu.

Kıymada tek tırnaklı eti!

097667

Sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar listesinde yer alan Gaziantep'te faaliyet gösteren 3 baharat firmasının kullanımı yasak olan boyayı ürünlerinde kullandıkları tespit edildi. Eskişehir'de yoğurt üretimi yapan firmanın ürünlerinde ise natamisin tespit edildi.

09Tyj

Gaziantep'te faaliyet gösteren Merve Yemek firmasının kıymasında da tek tırnaklı eti tespit edildi.

1-83

Peygamber Sevdalıları Vakfı’ndan Mevlid-i Nebi programına davet Peygamber Sevdalıları Vakfı’ndan Mevlid-i Nebi programına davet

Taklit ve tağşiş yapılan gıdalar

2-64

Yapılan denetimlerde 44 üründe sahtecilik tespit edildi.

3-40

Zeytinyağlarında tohum yağları, baharatlarda yabancı madde ve kasap köftesinde deri ve sakatat ürün kullanan firmalar ifşa edildi.

4-26

Kaynak: ntv.com.tr