(Haber: Muhammed Enes Köseoğlu)
Futbolseverlerin beklediği transfer döneminin başlamasının ardından, gözler yapılacak transferlere çevrildi. Başta 4 büyükler olmak üzere diğer Süper Lig ekipleri de ara transfer döneminde kadrolarını güçlendirmek istiyor. Niyetleri transfer olsa da acaba kulüp bütçeleri buna izin verecek mi?
Zaten darboğaz da olan Süper Lig Kulüpleri dolar kurundaki fahiş artışlarla mevcut oyuncuların dahi ödemelerini yapamaz hale geldi.
Başta 4 büyükler olmak üzere birçok süper lig ekibinin kasası değim yerindeyse boş. Ödemesi gereken milyarlarca lira borçları da bulunuyor.
Süper Lig’de borcu olan kulüpler
Türk kulüpleri arasında en çok borcu olan takım Fenerbahçe olurken, en az borcu olan takım ise 25 milyon TL borcu ile Hatayspor oldu.
İşte Süper Lig takımlarının borç tablosu:
Fenerbahçe: 7 milyar 95 milyon TL

Beşiktaş: 7 milyar 27 milyon TL

Galatasaray: 5 milyar 789 milyon TL

Trabzonspor: 1 milyar 898 milyon TL

Konyaspor: 320 milyon TL

Kayserispor: 266 milyon TL

Altay: 174 milyon TL

Gaziantep F. K.: 145 milyon TL

Rizespor: 94 milyon TL
.jpg)
Yeni Malatyaspor: 75 milyon TL

Antalyaspor: 70 milyon TL
![]()
Giresunspor: 59 milyon TL

Hatayspor: 25 milyon TL

Borç içerisinde yüzmeyen ve 1 elin parmaklarını geçmeyecek sayıda takımlar da var. Adana Demirspor, Alanyaspor, Göztepe, Kasımpaşa ve Sivasspor’un borcu bulunmuyor.



