Futbol dünyasında İsrail'in tüm organizasyonlardan men edilmesine yönelik artan baskılara rağmen FIFA ve UEFA şoke eden bir karar alacak.
Ukrayna'ya savaş açmasının ardından Rusya'yı birkaç gün içerisinde tüm futbol organizasyonlarından men eden FIFA ve UEFA'nın İsrail karşısında aynı tutumu sergilemeyeceği iddia edildi.FIFA ve UEFA'dan şoke eden İsrail kararı! Yakında açıklanması bekleniyor
Guardıan: "İsrail’i men etme düşüncesi yok"
İngiliz basınından The Guardian'ın haberine göre; FIFA ve UEFA, İsrail'i hem kulüp bazında hem de milli takım düzeyinde hiçbir futbol organizasyonundan men etmeyi düşünmüyor. Haberde bu kararın kısa süre içerisinde resmi olarak kamuoyuna açıklanacağı da belirtildi.
İspanya rest çekmişti
İspanya eğer İsrail, Dünya Kupası'na katılırsa bu organizasyonda yer almayacaklarını açıklamıştı.
Türkiye Futbol Federasyonu ise FIFA ve UEFA'ye mektup yollayarak İsrail'in tüm organizasyonlardan men edilmesi gerektiğini resmi olarak ifade etmişti.
İlerleyen süreçte diğer ülke federasyonlarının da İsrail'e karşı benzer tutum içerisinde yer almaları bekleniyor.



