TBMM'de İklim Kanunu Teklifi'ne ilişkin görüşmeler devam ediyor, teklifin ilk 4 maddesi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam eden İklim Kanunu'na ilişkin açıklama yaptı.
Kaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
Yurtdışı görevim nedeniyle Meclis’deki İklim Kanunu görüşmelerinde bulunamıyorum.
Bu vesile ile bir kaç noktadaki kanaatlerimi buradan paylaşmak isterim.
1 - Öncelikle bu kanuna iklim adını vermek doğru değildir. Olsa olsa bu bir ticaret kanunudur.
2 - Bu kanunun çevreye, iklime hiçbir katkısı olmayacağı gibi doğaya olan duyarlılığı ticarileştirdiği için büyük zararlar verecektir.
3 - Dünyayı Çin’den sonra en fazla kirleten ikinci ama kişi başına düşen oranla birinci olan ABD - Trump Paris İklim Sözleşmesi’nden çekildi. Hal böyleyken bu kanun geri kalmış ve gelişmekte olan ülkeleri hiçbir zaman gelişmiş ülke yapmamak üzere kurgulanmıştır. Karbon ticareti ile “parayı veren düdüğü çalacak”, onlar her türlü işini yürütecek ve diğer ülkeler pazar olarak kalmaya devam edecektir.
4 - Çevreyi, havayı, iklimi, dünyayı korumak için küresel güçlerin bu türden dayatmalarına değil, medeniyet değerlerimize yeniden dönmeye ve inancımızın uyarılarına kulak vermeye ihtiyaç var. Dünyayı her açıdan tehdit eden biz değiliz, faturanın da bizlere kesilmesine müsade etmemeliyiz.
5 - Bu kanunu dayatanlar aslında “dünyayı biz kirlettik, bedelini de size ödeteceğiz” demek istiyorlar. Bu bir tuzaktır. İşin özü; küresel ağababalar düzenlerinin bozulmasını istemiyorlar. Tehditlere kulak asmamalıyız.
6 - Ticaret savaşlarının son sürat devam ettiği dünyada, yakın zamanda, AB ülkeleri de bunu mutlaka sorgulayacaktır. Herkes sanayisini korumak için harekete geçecektir. Bunu dikkate almalıyız. Umarım aklıselim galip gelir ve Meclis bu dayatmalara karşı gereken cevabı verir.