MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı resmi açıklamayla, Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı hakkında alınan disiplin kararını kamuoyuna duyurdu.
Bahçeli talimat verdi
Genel Başkan Yardımcısı Yalçın'ın yaptığı açıklamaya göre karar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin doğrudan talimatlarıyla alındı.
Kararın gerekçesi olarak Kaşlı'nın "parti disiplin ve ilkelerine uygunsuz davranışları" gösterildi.
Disiplin sürecinin "tedbirli olarak" işletileceğinin altını çizen Yalçın, uygulamanın doğrudan "kesin ihraç" talebini içerdiğini belirtti.
Sözleri bahçeli'yi rahatsız etti
Kaşlı'nın disipline sevk edilmesinin ardındaki "parti disiplini ve ilkelerine uygunsuz davranış" gerekçesinin tam olarak hangi olaya dayandığı henüz resmi olarak açıklanmadı.
Ancak bu sürpriz gelişme, Kaşlı'nın yaklaşık 2 yıl önce sarf ettiği ve kamuoyunda büyük tepki çeken tartışmalı sözlerini yeniden gündeme getirdi.
Bahçeli'nin uzun zamandır Kaşlı'nın sözlerinden rahatsızlık duyduğu biliniyordu.
Emeklilerle ilgili sözleri tepki çekmişti
Mart 2024'te Kanal 68'de katıldığı bir programda emeklilerin durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kaşlı, 80'li yıllarda öğretmenlerin mesai sonrası simit satarak geçimini sağladığını söylemiş ve emeklilere de benzer bir yol izleyerek su ve simit satmalarını önermişti.
"Ek gelir getirecek ikinci bir iş"
O dönem büyük tepki çeken açıklamaları şu şekildeydi:
Bizim de bir şey yapmamız lazım. Domates mi yetiştiririz, su mu satarız, başka bir şey mi satarız… Aile ekonomimize 10 bin lira ek gelir getirecek ikinci ek bir iş… Daha önce ben biliyorum, öğretmen okul bittikten sonra simit satıyordu, su satıyordu. Çünkü o zamanlar 100 lira maaş, 50 lira kiraydı. O dönemleri de yaşadık 80’li yıllarda. Onun için vatandaşımızdan da aile ekonomisine katkı sağlayacak bir şeyler bulmasını, uğraşmasını… Sadece devletten beklemek yerine…
"Ölene kadar liderimizin izinde ve emrinde olacağım"
Ramazan Kaşlı, Semih Yalçın’ın paylaşımının ardından parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.
Kaşlı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
TBMM MHP Grup Yönetim Kurulu ve parti üyeliğimden, Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız, Sn. E. Semih Yalçın’ın talebi üzerine istifa ediyorum. Kamuoyuna gerekli açıklama kısa zamanda yapılacaktır. Öncelikle ölene kadar Liderimizin izinde ve emrinde olacağımın şahsımı tanıyan tanımayan herkes tarafından bilinmesini isterim.



