Bursa sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda şunları dile getirdi:

Tabletmag, Filistin- İsrail işgal rejimi arasında Temmuz 2014 yılında yaşanan savaşta ateşkes ilan edildikten birkaç gün sonra bir haber yayınlandı.

Haberde İsrail'in tüm tezleri destekleniyor, Hamas ise mücrim ilan ediliyor.  Siyonist tezleri savunan bir site olması münasebetiyle, Hamas'a saldırması garip değil.

Fakat haberde çok önemli bir detay var ve bu detay sayesinde Aksa Tufanı Savaşı'nın başından beri İsrail'in, 'Hamas'ın ana karargahı Şifa Hastanesi'nin altında'  ısrarlı iddiasının nedenini anlıyoruz. 

Cezaevlerinde 19 Mayıs'ta açık görüş kararı Cezaevlerinde 19 Mayıs'ta açık görüş kararı

Netanyahu hükümeti  İsrail içinde sıkışmış durumda;  işgal ordusunda çatlaklar var, dünya kamuoyu aleyhelerinde ve halklar İsrial'i destekleyen devletlerine baskı kuruyor.

Netayahu, baştan beri Şifa Hastanesini hedef göstermiş ve hastaneyi ele geçirmeyi büyük bir başarının aracı kılmak istedi.

Peki İsrail'in Şifa Hastenesi ısrarının nedeni ne? Bu sorunun cevabını Tabletmag'in yayınladığı haberde buluyoruz.

Habere göre İsrail, Gazze'yi işgal ettiği 1983 yılında Şifa Hastanesinin altında bir yer altı ameliyathanesi ve tünel ağı inşa etmiş. 

Yani İsrail'in Şifa Hastanesinin altında Hamas'ın karargahı var ısrarının altında yatan sebep, çok net bir şekilde hastane altındaki tünel ve ameliyathanenin varlığından haberdar olmasından kaynaklanıyor.

Çünkü kendisi inşa etmiş. 

Peki Kassam Tugayları, İsrail'in inşa ettiğinden dolayı en ince detayına kadar bildiği yer altı tünellerini ve ameliyathaneyi ana karargah olarak kullanır mı?

Bence kullanmaz. 

İsrail, 1983 yılında kendi inşa ettiği tünelleri ve yer altı mekanlarının video ve görüntülerini dünyaya servis edip tüm dünyayı kandırmanın peşinde.

Tüm yalanları gibi bu yalanı da ortaya çıkıyor ve çıkacaktır.