İran İşçi Haber Ajansına (ILNA) göre Safevi, ülkesine yönelik olası saldırılar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Soykırımcı İsrail propagandası yapan hesaplara erişim engeli
Soykırımcı İsrail propagandası yapan hesaplara erişim engeli
İçeriği Görüntüle

Safevi, Çabahar-Astara ve Reşd koridorları ile Doğu-Batı koridorunun yakında faaliyete geçeceğini, dolayısıyla İran'ın stratejik öneminin artacağını söyledi.

Babulmendeb Boğazı'nın Hürmüz Boğazı'nın "akıllı yönetimine" eklenmesiyle olası yeni savaşın seyrinin değişeceğini savunan Safevi, "ABD'liler bir savaş daha başlatırsa, onlara karşı yeni bir cephe açılacak." dedi.

Safevi, 28 Şubat'ta başlayan savaş sırasında hiçbir sivil bölgeyi hedef almadıklarını öne sürerek, İran'ın yalnızca bölgedeki ABD üslerine saldırılar düzenlediğini ve ABD'nin artık bölgeye geri dönmeyeceğini söyledi.

ABD ve İsrail'in son savaşta yapay zekadan yararlanarak İran'a yönelik çeşitli saldırılar düzenlediğini iddia eden Safevi, şu ifadeleri kullandı:

"ABD ve İsrail, uydu aracılığıyla elde ettikleri bilgileri birbirleriyle paylaşıyorlar. Düşman hem yapay zekâ hem de casuslar aracılığıyla suikastlar düzenleme çabası içerisine girdi ve son savaşta hem yapay zekâ hem de casuslarla bunu gerçekleştirdiler."

Rusya ve Çin'in İran'a siyasi ve medya desteği verdiğini belirten Safavi, bölge ülkelerinin İran'a yönelik tutumunda ise herhangi bir değişiklik yaşanmadığını söyledi.

İran basını: İran'ın ABD ile herhangi bir müzakere planı bulunmuyor

İran resmi haber ajansı IRNA'nın, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kuruluna katılmak üzere New York'a giden İran heyetindeki bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, halihazırda ABD'de bulunan Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi'nin önceden planlanan görüşmelerini tamamladıktan sonra salı günü İran'a döneceği ve ABD ile herhangi bir müzakere planının bulunmadığı bilgisine yer verildi.

Haberde ayrıca İran'ın Katar arabuluculuğuyla ABD'ye ilettiği şartlara ilişkin cevabın henüz gelmediği ve bu cevabın beklenildiği ifade edildi.

ABD Başkanı Trump, İran'ın Hürmüz Boğazı'nın açılması için öne sürdüğü şartları reddettiğini belirtmesinin ardından, bu hafta İran'la yeni bir müzakere turu yapılmasını beklediğini söylemişti.