Finans Analisti İslam Memiş, TV5 ekranlarında yayınlanan 4. Güç programına konuk olarak piyasalardaki son gelişmeleri değerlendirdi. Özellikle altın yatırımcılarının merakla beklediği soruları yanıtlayan Memiş, gram altın için hedef fiyatlarını ve yeni rekor seviyeler için beklediği tarihleri paylaştı.

Gram Altında "Temmuz ve Ağustos" Hareketliliği

Piyasalardaki dalgalı seyrin bir süre daha devam edeceğini belirten İslam Memiş, gram altının kısa ve orta vadeli yol haritasını şu sözlerle çizdi:

"Bu ay 7 bin lira seviyesini zorlayan veya üzerinde yerleşen bir gram altın gördük. Temmuz ve Ağustos aylarında ise 8 bin lira seviyesinin üzerine yerleşen bir gram altın bekliyoruz. Yıl sonuna kadar daha üst seviyeleri görmeye devam edeceğiz."

İnşaat maliyet endeksi martta aylık yüzde 2,76, yıllık yüzde 27,24 arttı
İnşaat maliyet endeksi martta aylık yüzde 2,76, yıllık yüzde 27,24 arttı
İçeriği Görüntüle

Altın fiyatları üzerindeki baskılanmanın uzun sürmeyeceğini ifade eden Memiş, gram altın tarafında pozitif beklentisinin sürdüğünü vurguladı.

"Al unut" modeli kazandırmaya devam ediyor

Yatırımcılara stratejik tavsiyelerde bulunan Memiş, altının Türkiye'deki tarihsel getirisini hatırlatarak uzun vadeli yatırımın önemine dikkat çekti. Memiş'e göre altın, Türkiye’de son 25-30 yıllık sürece bakıldığında yatırım araçları arasında en çok kazandıran enstrüman olma özelliğini koruyor.

Yıl sonu beklentisi pozitif

Altın tarafındaki baskılanmanın geçici olduğunu ifade eden İslam Memiş, elinde altın bulunduranların veya yeni yatırım yapacakların sabırlı olması gerektiğini belirterek, gram altındaki yükseliş trendinin yıl sonuna kadar ivme kazanacağını öngörüyor.