Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, Saadet-Gelecek Grubu Milletvekili Heyeti'nin Mısır'a ziyaretine ilişkin açıklama yaptı.

Doğan şunları dile getirdi:

İstanbul Milletvekilimiz Sn. Mustafa Kaya, Hatay Milletvekilimiz Sn. Necmettin Çalışkan ve Denizli Milletvekilimiz Sn. Sema Silkin Ün ile birlikte; 3 Kasım Cuma günü, Filistin - Gazze’de yaşanan soykırıma varan saldırılara ilişkin incelemelerde bulunmak üzere Mısır’a gittik.

Amacımız; Mısır üzerinden Gazze Refah Kapısı'na giderek gerçekleşen insani yardım faaliyetlerini incelemek, Filistin’e olan yardımı kolaylaştıracak desteği artıracak adımlar atmak ve gerekli diğer konularda dünya kamuoyuna kaynağından gelişmeleri bir raporla aktarmaktı.

Mısır’a ayak bastığımız andan itibaren başta Büyükelçimiz ve Mısır Dışişleri Bakanlık yetkilileri olmak üzere birçok diplomatik çevrelerle, yardım kuruluşlarıyla ve Mısır’da yaşayan Gazze’lilerle temaslarda bulunduk. Gazze’nin içinde bulunduğu şartların, sorunun çözümüne katkı sunacak şekilde başta ülkemiz sonra da bütün dünyaya hangi boyutlarıyla aktarılması gerektiği yönünde bilgi sahibi olduk.

Bakan Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Erakçi ile telefonda savaşın gidişatını ve diğer gelişmeleri ele aldı
Bakan Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Erakçi ile telefonda savaşın gidişatını ve diğer gelişmeleri ele aldı
İçeriği Görüntüle

Yaptığımız ziyaretleri ve attığımız adımları raporumuzda bütün detaylarıyla Çarşamba günü, TBMM’de, Saadet - Gelecek TBMM grubumuzun haftalık toplantısında kamuoyuyla paylaşacağız.