Yılancıoğlu, “Sokaktan NE YENMEZ? Çünkü hijyen + bakteriyel yük + toksin = mide fesadı + enfeksiyon riski doğurur, ölüme kadar götürür!” diyerek uzak durulması gereken 10 yiyeceği sıraladı:

1) Açıkta satılan midye

Kum, bakteri, ağır metal… En çok zehirlenme buradan çıkar.

2) Açıkta dökülen kokoreç / ciğer

Sıcaklık kontrolü yoksa salmonella + kampilobakter davetiye.

3) Açık tezgâhta kesilmiş meyve

Bıçak, tahta, su = bakteri kokteyli.

4) Açıkta kalan soslar (mayonez, ketçap, yoğurt sos)

Isınmış sos = toksin üreten bakteriler.

5) Açıkta bekleyen balık-ekmek

Balık + sıcak hava = histamin zehirlenmesi riski.

6) Açıkta kızartılan patates / börek

Yağın kaçıncı kez kullanıldığı meçhul → oksitlenmiş yağ + trans yağ yükü.

7) “Dumanı üzerinde olmayan” döner

Resmi Gazete'de yayımlandı: Ev ve iş yerlerinde 'akıllı sayaç' dönemi
Resmi Gazete'de yayımlandı: Ev ve iş yerlerinde 'akıllı sayaç' dönemi
İçeriği Görüntüle

Alttaki-etler ısınmamışsa E.coli.

8) Yıkanmamış yeşillik kullanılan tost/sandviç,

Su kaynağı şüpheliyse parazit riski.

9) Açıkta satılan sütlü tatlı

Süt, sıcak hava ve zaman = gıda zehirlenmesinin kralı

10) Kimliği belirsiz şerbetli tatlılar

Şerbet saatlerce dışarıda → maya ve bakteri mis gibi ürer, en sevdikleri ortam.