Terör örgütü PKK/YPG’nin Suriye’nin kuzeyindeki işgal bölgelerinde halkın temel ihtiyaçları yerine askeri tahkimata odaklandığı bir kez daha kanıtlandı. Suriyeli gazeteci Muhammed el-Neccar, örgüt tarafından inşa edilen ve bölgedeki en büyük yeraltı yapılarından biri olarak kabul edilen devasa tünel ağını yerinde görüntüledi.

Stratejik Üçgen: Ayn el-Arab, Karakozak ve Münbiç

Yapılan incelemeler ve saha gözlemleri sonucunda, kazılan tünelin uzunluğunun 90 kilometreyi aştığı belirlendi. Tünelin lojistik ve stratejik açıdan kritik bir güzergâhı birbirine bağladığı tespit edildi. Tespit edilen verilere göre tünel; Ayn el-Arab (Kobani) merkezinden başlayarak Karakozak Köprüsü üzerinden Halep’in doğusundaki Münbiç bölgesine kadar uzanıyor.

Bakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil Hayye başkanlığındaki Hamas heyeti ile görüştü
Bakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil Hayye başkanlığındaki Hamas heyeti ile görüştü
İçeriği Görüntüle

Videoda örgütün bölgedeki mali kaynakları ve uluslararası yardımları sivil altyapı, sağlık veya eğitim hizmetleri yerine tamamen askeri amaçlı tünel kazılarına ayırdığı vurgulandı. Betonarme yapılarla güçlendirilen bu tünellerin, olası askeri operasyonlara karşı lojistik ikmal hattı ve saklanma alanı olarak tasarlandığı görülüyor.