Doğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Epstein davasına ilişkin iddiaların ilk kez gündeme geldiği 2024 yılı Ocak ayında, konunun Cumhurbaşkanı Yardımcısına iletildiğini ancak bu girişimin aydınlatıcı bir cevapla karşılık bulmadığını hatırlattı.

İki bakanlığa ayrı ayrı soru önergeleri

Tv5Comtrrr (1)-23

Paylaşımda yer alan bilgilere göre Saadet Partisi tarafından;

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a yönelik iki ayrı ve kapsamlı soru önergesi hazırlandı.

Önergelerde; Jeffrey Epstein dava dosyalarında Türkiye’nin adının geçmesi, 1999 Marmara Depremi ve 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrası kaybolan çocuklar, uluslararası çocuk istismarı ve insan ticareti iddiaları, ayrıca kamuoyunda “Rixos Otel Cinayeti” olarak bilinen stajyer öğrenci B. O’nun şüpheli ölümü gibi başlıklar dikkat çekiyor.

“Türkiye, uluslararası süreçlere müdahil olacak mı?”

Önergelerde bakanlıklara;

Epstein dava dosyalarındaki iddialar hakkında idari ve adli soruşturma başlatılıp başlatılmadığı,

Türkiye Cumhuriyeti’nin ABD’deki davaya müdahil olup olmayacağı,

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretinde gündem: Ekonomi ve yatırımlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretinde gündem: Ekonomi ve yatırımlar
İçeriği Görüntüle

Depremler sonrası kaybolduğu bildirilen çocuklara ilişkin güncel sayılar,

Kayıp çocuklara yönelik psikolojik ve sosyal destek süreçleri,

TÜİK’in çocuk kayıplarına dair adli istatistikleri neden uzun süredir yayımlamadığı gibi çok sayıda kritik soru yöneltildi.

“Bu dosyanın peşini bırakmayacağız”

Mesut Doğan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Küresel işgal ve ifsad ağının cerahatlerini yıllarca kamuoyuna anlatmış bir hareketin temsilcisi olan Saadet Partisi, Epstein dosyalarındaki Türkiye ile ilişkili iddiaların peşini bırakmayacaktır.”

Saadet Partisi, söz konusu iddiaların kamu vicdanını derinden yaraladığını vurgulayarak, bakanlıkların soru önergelerine şeffaf ve tatmin edici cevaplar vermesi gerektiğini belirtti.