Malatya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı hasar tespit ekiplerince “yıkık”, “acil yıkılacak”, “ağır hasarlı” ve “orta hasarlı” olarak değerlendirilen konutlarda fiilen ikamet eden afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kira yardımı yapıldığı hatırlatıldı.

Yerinde dönüşüm başvurusu aktif olan vatandaşlara Eylül 2025 itibarıyla kira yardımı ödemesi yapılmayacağı, hak sahibi olup yerinde dönüşüm hibe ve kredi yardımından faydalanmayanların ise e-Devlet üzerinden başvurularını iptal etmeleri gerektiği belirtilen açıklamada, iptal işlemini tamamlayan vatandaşların, Ekim 2025 döneminden itibaren kira yardımından yararlanmaya devam edebileceği ifade edildi.

Akran zorbalığı 14 yaşındaki çocuğu, yatağa mahkum etti
Akran zorbalığı 14 yaşındaki çocuğu, yatağa mahkum etti
İçeriği Görüntüle

Açıklamada, yerinde dönüşüm hibe ve kredi yardımından faydalanan vatandaşların da Eylül 2025 döneminden itibaren kira yardımından yararlanamayacağı bildirildi.